Osallisuus minun näkökulmastani: Rima Abdi Hamid

Miten olet saanut äänesi kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten ääntäsi ei kuulla?  

Kun on sinnikkyyttä ja halua yrittää, edistys on aina läsnä! Vaikeudetkin ovat läsnä, kuten missä tahansa yhteiskunnassa tai missä tahansa maailman kolkassa – ei vain suomalaisessa yhteiskunnassa, joten on välttämätöntä yrittää ja pysyä sinnikkäänä. Mutta joskus maahanmuuttaja yrittää [sosialisoida] sisäänpäin kääntyneiden ihmisten kanssa, se ei tarkoita, että lopettaisit yrittämisen, vaan suomalaisen yhteiskunnan vaikeus on se, että sosiaalista elämää ei ole sellaisena, mikä helpottaisi integroitumista.  

Sosiaalisena ja positiivisena ihmisenä olen sinnikkyydelläni ja yrityksilläni aina edistynyt tietäen, että haasteita oli, kuten kieli, sosiaalinen elämä, tavat ja perinteet ja nyt olen saavuttanut sen, mistä haaveilin maassani ja henkisesti pidän Suomea jo minun kotimaanani, enkä toisena maana! Ja unelmani eivät lopu tähän! Yritän antaa parhaani kotimaani Suomen hyväksi.  

Miten haaveitasi, tavoitteitasi ja unelmiasi tuetaan?  

Tuki tulee joskus läheisiltä tai tuntemattomilta. Sain tukea perheeltäni, erityisesti mieheltäni ensin. Vaikka hänelläkin oli omia tavoitteita ja vaikeuksia matkan varrella, joita hän kohtasi. Mutta olimme toistemme tukena ja onnistuimme yhdessä siinä, mitä tavoittelimme.  

Millaiset asiat saavat sinut tuntemaan olevasi osa suomalaista yhteiskuntaan? Mikä siihen tunteeseen vaikuttaa?  

Tasa-arvo ja sananvapaus. Aina löytyy ratkaisuja olosuhteista riippumatta. Opiskelulla ja terveydenhuollolla on olennainen vaikutus elämäämme, sekä myös turvallisuudella. Olen asunut Suomessa kuusi vuotta. En tuntenut tai kohdannut rasismia tai turvattomuutta, ja tämä oli tärkein asia meille maahanmuuttajaperheenä.  

Millaiset asiat ovat vaikeuttaneet tunnetta?  

Kieli! Koska se on sosiaalisen viestinnän ja integraation perusta! Sosiaalinen kanssakäyminen oli etenkin aluksi vaikeaa, mutta en kohdannut sitä vaikeutta kaikkien suomalaisten kanssa. Minulla on monia mukavia ja seurallisia suomalaisia ystäviä. Tästä syystä suurimmat vaikeudet olivat alussa kielen takia. 

Miten olet saanut äänesi kuuluviin suomalaisessa yhteiskunnassa? Miten ääntäsi ei kuulla? 

عندما تكون موجودة المحاولة والإصرار دائما موجود التقدم! في اي مجتمع او اي بقعة في الارض دائما يوجد الصعوبات.ليس في المجتمع الفنلندي فقط!لذالك المحاولة والإصرار ضرورية. ولكن في بعض الأحيان المهاجر يحاول مع أشخاص انطوائيين فاهذا لايعني ان تتوقف عن المحاولة.الصعوبة في المجتمع الفنلندي لا توجد حياة اجتماعية كما ينبغي الأندماج.  انا كشخصية اجتماعية وإيجابية مع إصراري ومحاولاتي تقدمت دائما إلى الأمام مع العلم كان هناك تحديات مثل (اللغة الحياة الاجتماعية والعادات والتقاليد)والان حصلت على ماكنت احلم به في بلدي ونفسيا اعتبر فنلندا هي بلدي الام وليست بلدي الثاني! 

وحلمي لايتوقف هنا! سأحاول ان اعطي افضل مالدي لبلدي فنلند🤍. 

Miten haaveitasi, tavoitteitasi ja unelmiasi tuetaan? 

الدعم يكون أحياناً من أشخاص مقربين أو بعيدين انا حصلت على الدعم من عائلتي (زوجي)اولاً.علماً هو كان لديه اهداف وصعوبات يواجهها.ولكن كنا بجانب بعضاً ونجحنا سوياً في ماكنا نسعى له. 

Millaiset asiat saavat sinut tuntemaan olevasi osa suomalaista yhteiskuntaan? Mikä siihen tunteeseen vaikuttaa?  

المساواة وحرية التعبير.ودائماً هناك حلول مهما كانت الظروف.الدعم الدراسي والصحي شيء أساسي في تأثيره على حياتنا (الأمان)انا مقيمة في فنلندا منذ ستة أعوام لم أشعر ولم اجد العنصرية أو قلة الأمان وهذا كان أهم نقطة لنا كا عائلة مهاجرة. 

Millaiset asiat ovat vaikeuttaneet tunnetta? 

 اللغة! لأنه أساس التواصل الاجتماعي والاندماج! كانت من الصعوبات لكن لايعني جميع الشعب الفلندي . يوجد منهم إجتماعي.لدية عدد من أصدقاء الفنلندية لطيفة واجتماعية. لهذا اكثر الصعوبات هي البداية بسبب اللغه.